میرجلال خان : کسی بود که وقتی چنگیزخان مغول به ایران حمله کرد و دست به غارت زد که از شمال شرقی ایران شروع کرد وقتی که تمامی قسمت های خراسان و شهرهای مرکزی ایران غارت نمود هوای غارت بلوچستان را کرد که در ان زمان مکران نام داشت چنگیز مغول کل بلوچستان را غارت کرد و تمامی قسمت های بلوچستان را با خاک یکسان کرد پس از غارت بلوچستان جوانی رشید شجاع به نام میرجلال خان گروهی از جوانان بلوچ تشکیل داد و شروع به مبارزه با مغولها کرد و روز به روز گروهش بزرگتر میشد و چنان با مغولها مبارزه نمود مغولهاییکه در بلوچستان بودن اکثر انها به هلاکت رسیدند و بعضی از انها متواری پنجگور پاکستان شدند و تعداد معدودی که باقی ماندن مسلمان شدند قلعه میرجلال خان هنوز در شهرستان نیکشهر وجود دارد .
فرزندان میرجلال خان
1_ میر رند :
2_ میرلاشار : طایفه میرلاشاری .........
3_میر هوت خان : طایفه هوت ..........
4_ میر بلور : ........
5_میر کورایی : .........
6_میر جاتن : ........
طایفه شهنوازی از نظر اصل و نسب طبق شجره نامه زیر به میرجلال خان ناجی بلوچستان از دست مغولها و میرچاکر خان نامدار بلوچ فاتح هندوستان که اوازه او در هر جا زبانزد عام و خاص است میرسند .
1. میرجلال خان
2. میر رند
3. میر عبدالله خان
4. میر شهدادخان
5.میر شیهک
6. میر چاکر
7. میرهان (میرشهداد )
9. عمر
10. یارعالی
11. شیرخان
12. شهداد
13. صابک
14. سیدی
15. سالار
16. شمس الدین
17.((( یاراحمد )))
شکل گیری طایفه یاراحمدزهی (شهنوازی ) از جد انها یاراحمد اغاز میشود .
یاراحمد چهار پسر و دو تا دختر داشت .
پسر : 1_حسین 2_ رحمت 3_ سهراب 4_ علی 5_ سوری
دختر : 1_فاطمه 2_ ملکان
سوری : در واقع سوری فرزند یاراحمد نیست سوری به علت درگیری از پاکستان متواری میشود و به عنوان پناهنده ( در زبان بلوچی میار یاراحمد میشود ) در کوههای مورپیش خاش پیش یاراحمد میاد و یاراحمد از او محافظت میکند و پس از مدتی یاراحمد دخترش فاطمه را به عقد او در می اورد .
تیره های طایفه عبارت اند از : حسین زهی . رحمت زهی . شهسوارزهی . سوری زهی . زابدزهی . دادل زهی . گل محمدزهی . دورازهی . مگل زهی . شیروزهی . روشن زهی . میرگل زهی . گلاپ زهی قاسم زهی . میرعالی زهی . کمال خان زهی . مهیم زهی . ملک زهی . جلال زهی . ساهبدادزهی . .....................
در حال حاضر با نام های شناسنامه ای ذیل شناخته میشوند : شهنوازی . یاراحمدزهی . یارمحمدزهی . سوری زهی . حسین زهی . یاراحمدی . یارمحمدی . سوری . پاکزاد .........
محل سکونت طایفه : بیشتر جمعیت این طایفه در شهرستان خاش و بخش پشتکوه و گرنچین و ماشکید می باشد . بقیه در شهرستانهای زاهدان . ایرانشهر . سراوان . سرباز ............. پراکنده هستند .
و قسمت دیگر جمعیت این طایفه در استان کرمان شهرستانها بم . ریگان . جیرفت . کهنوج . کرمان در استان خراسان رضوی در شهرستانهای مشهد . سرخس و در استان گلستان در شهرستانهای گرگان . ازادشهر .بندر ترکمن ............. پراکنده هستند .
و قسمت دیگر جمعیت این طایفه در کشور پاکستان در شهر های همچون کراچی .کویته . دالبندن . راجه .گوالشتاپ دار وسیبی ود کشور افغانستان در شهرهای قندهار وجود دارد .