طایفه میر


(۱)تیره میران مرادی یا میراحمدی

ایشان میر محمدعلی و میر برخوردار را جد بزرگ خود معرفی می‌کنند و چنین معتقدند که این دو برادر، در زمان سلطان محمدخدابنده بین سال‌های ۹۸۵ تا۹۹۵ ه. ق به سیستان آمده‌اند و شامل شاخه‌های زیر می‌باشند.


میران ده علی جعفر – بزرگ آنان حاج غلامحسین ابن حسن ابن مرادی ابن اسماعیل ابن میرکاظم می‌باشد.

میرا ن کمک (روستای کمک) – فرزندان درویش ابن علی اکبر و فرزندان اکبرمردان، نوه دختری میر کاظم می‌باشند.

میران ده صفدرمیربیک – فرزندان میربیک بن لشکرخان ابن میرکاظم هستند که سردارشهید حاج قاسم میرحسینی وحاج امیرمیرنماینده دوره دوم وسوم زاهدان ومیرحسینی نماینده دوره پنجم سیستان درمجلس شورای اسلامی ازجمله نامیان این طایفه هستند. .

میران جزینک، ریشه اصلی این جماعت از میران وابسته به میر غیاث است.

میران میر شاهبیک، در حوالی ده میر ونزدیک به بهرام آباد سکونت دارند.

میران میرکامران و میر مختار – در ده میر ساکن هستند.

میران ده‌فتح‌الله، از اعقاب فتح ا.. ابن حسین هستند که به اتفاق دو برادر خود به نام‌های اسدا.. و عباس، درافضل آباد و بالاخره در ده فتح ا.. زندگی می کرده‌است.

میران شیطو (حیدرآباد) -بعد از اینکه مرکز اصلی میران به ویرانی گرائید، به این منطقه کوچ کردند.

میرا ن بنجار – بادار محمود، جد بزرگ میران این منطقه را آباد کرده وبرای سکونت خویش برگزیده‌است.


(۲)تیره میران میرعنایت

دو برادر به نام‌های میر محمود و میر محسن بعد از این که به چخانسور و خاشرود رفتند، فرزندانشان مجدداً به سیستان آمده و روستای بولائی و رندعنایت و بعد از آن ده حاجوک وامیرآباد را ساخته و تیره میر عنایت را تشکیل دادند.


(۳)تیره میران میر عبدا..

ملک بخت افزون ابن ملک اردشیر از روستای نوفرست نهارجان، از توابع قهستان به سیستان آمده و دختری از سیستان را به همسری برگزید. ثمره این ازدواج، پسری به نام عبدا.. بود که فرزندان او، تیره میر عبدا.. را به وجود آوردند.(۴)تیره میران سهراب یا میر سرخاب

جد بزگ آن‌ها میر سهراب در سرحد بلوچستان سکونت داشت و فرزندان وی تیره میر سهراب را تشکیل دادند، درحال حاضرمیربلوچزهی ها ، میرکازهی ها ، میرمرادزهی ها وسایرمیران بلوچستان ازاین نسل و اصالت میران هستند.(۵)تیره میران کلانتر

کلانتری‌های سیستان از نظر ریشه‌ای، اصالتا خود را عرب می‌دانند و آنها باستناد شرح کتاب معتبر احیاء الملوک صفحه ۴۲۸ از اعقاب حسن بن صرهان میباشند که به جودو سخا ومکنت در عرب مشهوراست.


خواستگاه اصلی کلانتری های فعلی سیستان وبلوچستان روستای رنده واسکل است ومیرجمال که خرابه های ارگ باشکوه آن کماکان درتپه رنده پابرجاست جدبسیاری ازکلانترهاست، من الجمله امیرحسین کلانتر خادم حرم مطهرعلی ابن موسی الرضاعلیه السلام وساکن مشهد ازجمله بزرگان کلانتری های سیستان وبلوچستان بحساب می آید.


 


(۶)تیره میران خزاعی


این تیره معتقدندکه به هنگام شکست طاهریان در خراسان، جمعی از اعراب خزاعی وابسته که مذهب شیعه داشتند متواری شده و قصد مهاجرت به افغانستان وارد سیستان شده و در آنجا ماندگار شدند.


 جمع بندی کوتاهازافتخارات این طایفه تقدیم بیش از۱۰۰ شهید وجانباز و حضوردرصحنه های مختلف انقلاب اسلامی میباشد ازجمله شهدای این خاندان شهیدحاج قاسم میرحسینی معروفترین شهید سیستان وبلوچستان وشهیدسرتیپ محمد میرمیباشد.  طایفه میر درگذر تاریخ دچارتحولاتی درفامیل خودشده اندوبانامهای میر،میری،عنایتی،میرلشکری،کلانتری،میراکبرزاده،میراحمدی، میرانصاری،میراولیایی،میرغفاری، میرحسینی،میرزایی, میرگل,میرصادق ,میرشاه ,میربنجار,میرشهرکی و… شناخته می شوند.


برچسب‌هاطایفه میران سیستان، تیره میراحمدی، تیره میرعنایت، تیره میر عبدالله، تیره میر سهراب، تیره میران کلانتر، تیره میر خزائی، شهریار زاهدان، غلاممح

مدخلیلی، تیره ی میرهای گاو سوار